Ajanpaino Oy

Temppelikatu 14
00100 Helsinki

Puhelin 0500 500 054
ajanpaino@ajanpaino.fi

Aineistovaatimukset

Aineistovaatimukset

 

Paras vaihtoehto on toimittaa työ PDF-muodossa. Tiedostoa luotaessa on muistettava cmyk-väriavaruus, riittävä resoluutio, leikkausmerkit sekä -varat ja fonttien säilyttäminen. Aineiston voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen ajanpaino@ajanpaino.fi.

Työstä on myös hyvä toimittaa painoon printattu vedos. Aineiston lähettäjä vastaa aineiston oikeellisuudesta ja tulostuskelpoisuudesta, ellei toisin sovita.

Aineiston voi toimittaa myös seuraavien ohjelmien dokumenttimuodossa sekä PC- että Mac-formaatissa:

  • Freehand MX
  • InDesign CS2
  • Illustrator CS2
  • Photoshop CS2
  • QuarkXPress 6.5 Passport
  • MS Word (vain tekstitiedostot RTF-muodossa)

Tekstinkäsittely- ja esitysgrafiikkaohjelmilla (esim. Word, Excel, PowerPoint) tehdyt aineistot eivät sovellu painoaineistoksi. Tarvittaessa autamme sinua myös taiton toteutuksessa.

 

Fontit

Käytämme Monotype Macintosh Post Script -kirjasimia (Adobe & Creative Alliance Libraries). Jos käytätte muita fontteja, on ne toimitettava aineiston mukana tai mieluiten konvertoitava poluiksi (vektorigrafiikaksi). True Type – tai ns. systeemifontteja emme voi käyttää. Ohjelmien paleteissa olevia kursivointeja tai lihavointeja ei saa käyttää, vaan on aina käytettävä aitoja kirjasinleikkauksia.

 

Kuvat ja värit

Kuvatiedostot tallennetaan korkearesoluutioisina cmyk-kuvina eps- tai tiff-formaattiin. Myös korkearesoluutioiset (highest quality) jpeg-kuvat käyvät. Vaihtoehtoisesti varsinkin logot voivat olla myös lisäväri- eli spot-muodossa (Pantone Solid Coated / Uncoated). Rgb-värejä, joita yleisimmät tekstinkäsittely- ja esitysgrafiikkaohjelmat käyttävät, ei painaessa voi käyttää. Ottakaa epäselvissä tapauksissa aina yhteys painoon ennen työn lähettämistä!

 

Pakkaaminen

Sähköpostitse lähetettävät suuremmat aineistot on hyvä pakata joko ZipItillä tai Stuffitilla.

 

Levykkeet

Levykkeistä tuemme seuraavia: CD-R/RW, Zip (100 MB, 250 MB) sekä korppu. Palautamme levykkeet pyydettäessä. Merkitkää tällöin levykkeen palautusosoite.

 

Oikovedos

Toimitamme pyydettäessä asiakkaalle oikovedoksen ennen työn painamista.

 

Lisäkysymykset

Autamme mielellämme kaikissa aineistoon liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä Kariin!

 

© Ajanpaino 2014. By Vipu

Top