Ajanpaino Oy

Temppelikatu 14
00100 Helsinki

Puhelin 0500 500 054
ajanpaino@ajanpaino.fi

Painoalan sanasto

Offsetpaino

Offset on yleisin kirjapainojen käyttämä painomenetelmä jo useamman vuosikymmenen ajan. Hyvän hinta-laatu -suhteen ansiosta se on myös paras ja käytetyin vaihtoehto.

Digipaino

Digipainotekniikalla paperille muodostetaan kuva suoraan digitaalisesta lähteestä (esim. pdf). Tekniikkaa hyödynnetään pienempien sarjojen painamiseen ja silloin kun painotuotteeseen tarvitaan personointia.

Stanssaus

Stanssia käyttämällä viimeistellään materiaali leikkaamalla se haluttuun muotoon, joka näin voidaan saada poikkeamaan normaalista arkin muodosta lähes rajattomasti.

Lakkaus

Kiiltävä UV-lakka antaa painotuotteelle huippukiiltävän ja liukkaan pinnan. Matta UV-lakka antaa arkille silkinhimmeän mattapinnan, jossa sormenjäljet eivät näy. Lakkaus suojaa painovärejä myös sotkeutumiselta ja kulumiselta.

Foliointi

Folioinnilla saat painotuotteellesi huomioarvoa ja näyttävyyttä. Foliovaihtoehtoja löytyy perinteisten kullan ja hopean lisäksi myös monia muita värisävyjä.

Nuuttaus

Nuuttauksella materiaaliin tehdään kokoon puristamalla uramainen taitekohta. Uraa myöten painotuote on helpommin taivutettavissa haluttuun suuntaan kuin vastaava tasapaksuinen tuote.

Perforointi

Perforointi tarkoittaa paperin osittaista lävistystä siten, että esimerkiksi kuponki tai pääsylipun kanta on helpompi repäistä irti.

Hologrammit

Hologrammi on kolmiulotteinen kuva. Se on luotu lasertekniikan avulla ja se sisältää parallaksi-ilmiön.

Preeglaus

Preeglauksella käsiteltävänä olevaan materiaaliin tehdään kokoon puristamalla koho- tai kaiverruskuvio. Preeglausta käytetään usein esim. logon parempaan esilletuontiin painotuotteessa.

© Ajanpaino 2014. By Vipu

Top